Scanner

Een scanner is een spectaculaire uitbreiding van uw lichtshow.
Dit is een "intelligent" lichteffect. Dat wil zeggen, men kan dit apparaat precies vertellen wat het moet doen. De beweging, de kleur en wat er geprojecteerd moet worden, kunnen we allemaal apart instellen op onze stuurtafels.

Met de ingebouwde spiegel kan de scanner het licht door de zaal laten bewegen/scannen. Dit kan snel en langzaam, en het licht kan ook stil staan.

Tevens is er een kleurenwiel, waardoor elke gewenste kleur, en zelfs twee kleuren tegelijk geprojecteerd kunnen worden. Als een van de weinige scanners hebben onze scanners de mogelijkheid om blacklight te projecteren.

En om het nog spectaculairder te maken, is er een gobowiel. Met zo'n wiel kun je sterren, strepen, cirkels, enzovoorts projecteren.

Met het open-gobo is de scanner ook te gebruiken als een volgspot om uw artiesten of spreker uit te lichten.

De scanners die wij gebruiken zijn voorzien van een gasontladingslamp, welke veel witter en meer licht geven dan een conventionele halogeenlamp.

Dat een scanner op een klein feestje al heel spectaculair kan zijn kunt u op dit filmpje zien.

Twee soorten scanners
We hebben twee soorten scanners in ons programma; een normale en een grote uitvoering.
Om de verschillen in begrijpelijke taal uit te leggen is niet eenvoudig,
maar we doen een summiere poging:

Het verschil tussen de normale en  de grote scanners is dat de grotere hogere lichtopbrengst hebben en meer mogelijkheden hebben om de lichtshow nog mooier te maken. We kunnen bij de grote bijvoorbeeld een prisma inschakelen, waardoor de enkele straal plotseling veranderd in drie draaiende stralen en dat geeft een werkelijk prachtig effect. Deze scanner beschikt ook over twee gobowielen, voor nog meer vormen op uw dansvloer, en meer kleurfilters. Ook beschikt deze scanner over een diffuus filter waarmee we het licht kunnen vervagen. Ter indicatie, onze standaard scanners koste ongeveer 500 euro per stuk en de grote heeft een prijskaartje van 1200 euro.

Dorpsstraat 91 - 1721 BC  Broek op Langedijk - Tel: 0226-345 553 - GSM: 06-523 06 499 - E-mail: info@gewoondeleukste.nl